Výběr prostor na svatbu

VYDÁNO: 2013-10-17

Tento článek nesouvisí se Statkem Blažejovice a je určený pro širokou veřejnost.

Správně vybrat prostor na svatbu je bez pochyb zcela stěžejní a rozhodně nedělejte žádné kompromisy. Ostatně, těch během příprav budete muset udělat opravdu hodně. Kvalitní svatební místa s dlouhou tradicí mají často obsazeno i na dva roky dopředu.

Hlavními aspekty při výběru prostor by mělo být:

Při výběru místa by Vás měla již na první schůzce oslovit ochota a vstřícnost, která ovšem musí trvat během všech jednání. Přehledný rozpočet bez skrytých poplatků by měl být naprostou samozřejmostí. Vyberte si prostor, ve kterém se budete brzo cítit opravdu dobře. Hosté by se neměli "rozutéct" po členěném prostoru (chodby, salonky, schodiště apod.) a pokud už si podobný prostor vyberete, zařiďte programem, aby se často vraceli do centra dění. Nevybírejte si samostatná sklepení, prostory bez zahrady, případně bez kvalitní vzduchotechniky či klimatizace. Pokud to počasí dovolí, venkovní prostory jsou zcela ideální, zajisté ale myslete i na mokrou variantu.

Nerozdělujte prosím důležité aktivní prvky svatby, např. nápoje a místa na sezení v jedné místnosti, hudba v druhé. Co se týče večerní zábavy, menší plnější prostor je lepší, než moc velký (poloprázdný), což platí i pro celou svatbu obecně.

Z mnohaleté zkušenosti vím, že majitelé prostor si bez vědomí klientů občas domluví i další zakázku ve stejný den. Ať už se jedná o volební meeting ČSSD na zahradě, či druhou svatbu v salonku, je to velmi nepříjemné. Vyžadujte v objednávce podmínku, že Vás nebude nikdo rušit. Dále se občas stane, že se změní majitel nebo přijde vyúčtování za elektřinu a ze dne na den se změní např. cena pronájmu. Je tedy opravdu vhodné podepsat smlouvu co nejdříve a do objednávky pečlivě zahrnout vše domluvené.

Aktualizováno 2/2017

Autor: Jakub Rožeň, svatební konzultant | Tento text je chráněn autorským zákonem.

© mee

^

FBStatek Blažejovice
TOPlist
měřeno od 22.8.2013